• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Психолого-педагогічний семінар для класних керівників у Григорівській ЗОШ

Психолого-педагогічний семінар для класних керівників у Григорівській ЗОШ

2017-11-30

/Files/images/semnar/IMG_5863.JPG Психолого-педагогічний семінар для класних керівників у Григорівській ЗОШ

Психолого-педагогічний семінар для класних керівників у Григорівській ЗОШ

30 листопада 2017 року на базі Григорівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся психолого-педагогічний семінар для класних керівників «Дисципліна на уроці: проблеми та методи їх вирішення». Семінар пройшов у жвавому обговоренні питань стосовно методів і прийомів виховання підростаючого покоління.

Практичний психолог Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ст. Дмитро Сидоренко детально проаналізував причини недисциплінованої поведінки учнів на уроці, охарактеризував психологічні прийоми для встановлення контакту «учитель - учень» в процесі уроку.

Методист районного методичного кабінету Бахмацької райдержадміністрації Світлана Яковенко наголосила на основних методах педагогічного впливу, які допомагають у вирішенні конфліктних ситуацій. Фахівець підкреслила, що дуже важливо з конфліктної ситуації вийти з гідністю. Щоб виграти психологічне протистояння в сутичці двох полярних систем норм і цінностей, учителю доцільно завжди пам’ятати, що педагог не повинен порушувати моральних норм поведінки в будь якій ситуації.

Наталія Дубініна, психолог Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. №4, цікаво й змістовно розкрила стратегію професійного та особистісного самовдосконалення учителя, підкреслила, що потрібно свідомо визначати й обирати шляхи реалізації перспектив свого розвитку: особистого, життєвого, професійного.

Практичний психолог Бахмацької гімназії Олена Гриценко, підводячи підсумки семінару, указала педагогам на важливість збереження психологічного й фізичного здоров’я педагога, збереження тих моральних і людських цінностей, які дають право учителю гордо носити це звання. Також фахівцями-психологами були надані індивідуальні консультації учням школи з актуальних проблем особистісного розвитку

Кiлькiсть переглядiв: 277